DAILY CRUISES WITH CALYPSO
DAILY CRUISES WITH CALYPSO

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ STAR CHANNEL ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΨΩ

Ένα υπέροχο οδοιπορικό με θέμα τις κρουαζιέρες στο Άγιον Όρος προβλήθηκε, σε δυο μέρη, την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Ιουνίου στο Star Channel και πιο συγκεκριμένα στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”. Η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια Ζήνα Κουτσελίνη ταξίδεψε με το επιτελείο της εκπομπής στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής όπου και επιβιβάστηκε στο πλοίο Καλυψώ της Calypso Cruises συμμετέχοντας στην προγραμματισμένη 3ωρη περιήγηση του πλοίου στο Άγιο Όρος.

 

Κατα τη διάρκεια της κρουαζιέρας πραγματοποιήθηκαν και τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ.

 

Καλεσμένος της εκπομπής αλλά και της Calypso Cruises ο π.Φίλιππος, Γέροντας της καλύβης του Αγίου Αποστόλου Θωμά, της γνωστής συνοδείας των Θωμάδων, από τη Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννας.

 

Ο π.Φίλιππος ο οποίος είναι ο κύριος ομιλητής του ντοκιμαντέρ ανέλαβε, χάριν της εκπομπής, να κάνει στο σκάφος την ξενάγηση της κρουαζιέρας στα Ελληνικά.

 

Ο π.Φίλιππος αφηγείται κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ, ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα και άγνωστα για πολλούς στοιχεία, τόσο για την ιστορία του κάθε μοναστηριού όσο και για αυτή της μοναστικής πολιτείας, αλλά και την ζωή των μοναχών στο Άγιο Όρος.

 

Μπροστά στην Ιερά Σκήτη της Αγίας Άννας το Καλυψώ έκανε μια μικρή στάση και ο π.Χρυσόστομος,Δικαίος της Σκήτης, μαζί με τον π.Δανιήλ ανέβηκαν στο σκάφος με το Ιερό λείψανο της Αγίας Άννας και αφού τέλεσαν μια σύντομη παράκληση μαζί με τον π.Φίλιππο, στη συνέχεια κάλεσαν τους επιβάτες, τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου αλλά και το πλήρωμα του Καλυψώ να προσκυνήσουν το Άγιο λείψανο.

Το Ιερό λείψανο της Αγίας Άννας είναι το αρχαιότερο λείψανο στον κόσμο και μαζί με την εικόνα της Αγίας Άννας που φυλάσσεται στο Κυριακό της Ιεράς Σκήτης, πραγματοποιούν αναρίθμητα θαύματα κυρίως σε ζευγάρια που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν.

 

Μετά το προσκύνημα των Ιερών λειψάνων, ο π.Χρυσόστομος αποδέχτηκε την πρόσκληση της κυρίας Ζήνας και ανέφερε κι αυτός τόσο τις προσωπικές του εμπειρίες, από τα 55 περίπου χρόνια που ζει στο Άγιο Όρος, όσο και αρκετά ακόμη χρήσιμα στοιχεία για την Σκήτη της Αγίας Άννας, αλλά και την ζωή στο Άγιο Όρος.

 

Στη συνέχεια και αφού οι μοναχοί με τα Ιερά λείψανα αποχώρησαν με την βάρκα τους, το Καλυψώ πήρε τον δρόμο της επιστροφής για την Ουρανούπολη. Κατα τη διάρκεια του ταξιδιού η Ζήνα και οι συνεργάτες της είχαν αρκετό χρόνο να συνομιλήσουν με τους επιβάτες του πλοίου και να απολαύσουν τον καφέ τους εν πλω.

 

Παρακολουθήστε τα δύο βίντεο του αφιερώματος όπως ακριβώς προβλήθηκαν και στο Star Channel:

Shopping cart
VARIETY OF DAILY CRUISES WITH A LUXURY BOAT